Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Космацький грибник поділився рецептом приготування грибів-шушеребків

Грибний сезон, схоже, почався. Мешканці збирають перші “трофеї” тихого полювання. 

Повідомляє Інформатор.

Зібраними грибами поділився у соцмережах Дмитро Пожоджук з Космача. Як каже чоловік, починається сезон з шушеребків, відомі на інших теренах як сморчки чи змошки.

Також він поділився рецептом страви цих грибів і картоплі.

Складові:

  • картопля – 1 кг;
  • гриби – 1 кг;
  • цибуля – 2 шт;
  • олія соняшникова або оливкова – 150 мл;
  • кріп і петрушка – 1 пучок;
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • сіль, перець, спеції.

Як готувати?

Спочатку гриби проварюють, воду зціджують і гриби накладають з нарізаною цибулею на сковорідку, обсмажують. Додають очищену і нарізану картоплю і смажать на помірному вогню до м’якості скибочок. Наприкінці смаження підсолюють страву, перчать і посипають зеленню.

Світлинами грибів діляться мешканців у тематичних групах:

Фото: Ганна Кладова
Фото: Татьяна Замашнюк
Фото: Сергій Козлан

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору