Інформатор Коломия

ВЛАДА

10 млн грн витратила Надвірнянська громада для підтримки військових

“Сьогодні або в ЗСУ, або для ЗСУ”, — переконаний голова громади Зіновій Андрійович. При доволі скромному бюджеті Надвірна готова знову і знову підтримувати сили ТРО та інших військових.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на відеозвернення голови Надвірнянської ТГ, яке записав під час відвідин прикарпатських військових на позиціях.

Доходи Надвірнянської громади у 2023 році визначені на рівні менше 304 млн грн, а це в 4 рази менше бюджету Коломийської громади.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну з бюджету Надвірнянської міської ради, що на Івано-Франківщині, спрямували на допомогу військовослужбовцям 10 млн грн.

“Хлопці потребують нашої допомоги, починаючи від одягу, бо прийшла весна, закінчуючи генераторами, пальним та різними комплектуючими. Ми живемо у час війни. Сьогодні або в ЗСУ, або для ЗСУ”, — сказав Андрійович.

24 березня 2023 року він разом з колегами, представниками громади та підприємцями поїхали на схід України, де воюють прикарпатці. Побували у п’ятьох військових частинах в чотирьох областях України — Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій та Харківській. Відвезли та передали бійцям генератори, дві тонни пального, комплектуючі до автомобілів, власну допомогу.

Загалом, каже Зіновій Андрійович, від початку повномасштабної російсько-української війни представники громади здійснили понад 15 таких поїздок.

“Ми були в тих місцях, де раніше не їздили. Відвідали ті військові частини, які зверталися до нас за допомогою. Намагаємося задовольняти потреби бійців, зокрема воїнів з Прикарпаття, які боронять країну в різних військових частинах”, — розповів Зіновій Андрійович.

Голова Надвірнянської міськради пообіцяв й надалі підтримувати військових ЗСУ та закликав інших не стояти осторонь такої ініціативи.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору