Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

27 березня – яке сьогодні свято?

В понеділок, 27 березня 2023 року, вже 396 доба протистояння українців російському окупанту. До Нового року залишилось 281 день. Нині іменини святкують Ростислав, Михайло, Феодосій, Бенедикт, Венедикт, Федосій, Тодось.

Інформатор розповість чим прикметна сьогоднішня дата.

Міжнародний день театру – творче свято, яке також вважають професійним святом театральних працівників. Подію започаткував Міжнародний інститут театру, а саме людина мистецтва – француз Жан Кокто (актор, письменник, режисер, художник тощо) у 1961 році. Дата святкування обрана на честь першої театральної вистави у Давньому Римі (історична вірогідність цієї події непідтверджена).

Міжнародний день каракулів — це день, присвячений радості спонтанного малювання та писання. Щорічно відзначається 27 березня, цей день закликає людей будь-якого віку обійняти та почути свою внутрішню дитину та дати волю своїй уяві на папері. Незалежно від того, чи це малювання абстрактних форм, штриховки, малювання облич чи створення цілих світів із звивистих ліній, Міжнародний день каракулів відзначає свободу та творчість, які приходять із малюванням каракулів.

Міжнародний день віскі. Подію започаткували у 2009 році. Дата святкування обрана на честь дня народження Майкла Джеймса Джексона (1942 рік), який розробив концепцію дегустації, шкалу оцінки якості віскі, а також написав багато аналогічних ґрунтовних робіт щодо пива.

День нефролога. Цей лікар спеціалізується на лікуванні нирок, допомагаючи спочатку діагностувати проблему, а потім лікувати, якщо це можливо (бо більшість ниркових захворювань є хронічними). Лікар-нефролог піклується про максимально комфортне та якісне життя пацієнтів навіть з невиліковними нирковими хворобами.

Історичні дати:

1854 — Англія і Франція оголосили війну росії (раніше це зробила Туреччина).
1914 — І. Сікорський на своєму літаку С-6А встановив світовий рекорд швидкості з 4 пасажирами — 106 км/год.
1964 — Великий Аляскинський землетрус магнітудою 9.2, найсильніший землетрус у Північній Америці та другий за потужністю за всю історію спостережень.
1977 — два пасажирські літаки зіткнулися в аеропорту Тенерифе, загинуло 583 людини. Найбільша катастрофа в історії цивільної авіації.
2011 — інтронізація нового Глави УГКЦ єпископа Святослава Шевчука у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві.
2014 — Генеральна Асамблея ООН підтримала територіальну цілісність України, визнавши Крим і Севастополь її невід’ємними частинами. За відповідну резолюцію проголосували 100 країн-членів ООН зі 194. Проти проголосували 11 країн, 58 країн утрималися, решта не брали участі в голосуванні.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору