Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

28 березня – яке сьогодні свято?

У вівторок, 28 березня 2023 року, вже 397 доба протистояння українців російському окупанту. До Нового року залишилось 282 дні. Нині іменини святкують Олександр, Олексій, Михайло, Тимофій.

Інформатор розповість чим прикметна сьогоднішня дата.

28 березня віряни вшановують священномученика Олександра, який під час гонінь за імператора Авреліана постраждав за християнську віру.

Всесвітній день історика. 28 березня історики в усьому світі відзначають своє професійне свято. Багато людей недооцінюють цей фах. Проте, саме історики, які достеменно знають наше минуле, можуть вплинути на наше майбутнє.

День народження відзначає пральна машина, бо саме цього дня у 1851 році американець Джеймс Кінг запатентував прототип пральної машини. Насправді перший патент на пральну конструкцію був затверджений ще у 1691 році. Незамінний помічник пройшов великий шлях розвитку з ручного методу роботи до звичного нам автоматичного. Тож, перша машина-автомат побачила світ у 1937 році. Вона мала складну конструкцію та коштувала дуже дорого. Цікаво, що більшість тогочасних пральних машин працювали після опускання монетки.

День їжі на паличці. З початком святкування не пов’язано якоїсь особливої історичної дати. Скоріше за все, хтось просто вигадав привід для радості та зробив із цього веселу традицію. Цього дня можна проявити фантазію та поринути у творчість: нанизати на паличку будь-яку їжу. Палички є ідеальним вибором для фуршету, адже ними надзвичайно зручно їсти на ходу. Гастрономічні вигадки учасників можуть стати справжньою несподіванкою.

Історичні дати: 

1842 — у Львові відкрився театр Станіслава Скарбека, на той час третій за розміром у Європі
2004 — у ніч з 28 на 29 березня разом із переходом на літній час стартувала Громадянська кампанія ПОРА!
2008 — Українська Вікіпедія сягнула обсягу в 100 000 статей.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору