Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломийський лісгосп має нового директора. Попередній керівник виступає проти

У державному підприємстві “Коломийське лісове господарство” призначили нового директора. Попередній керівник лісгоспу був призначений на посаду із випробувальним терміном три місяці. Проте він не впорався із своїми обов‘язками. До того ж, колектив має чимало претензій до нього. Втім Василь Федюк не згідний поступатися своєму наступнику. 

Деталі дізнавався Інформатор.

Новим директором Коломийського лісового господарства став Микола Петрович Андріяшко. Чоловік родом із села Рунгури. До 27 березня він був начальником лісонасіннєвого розсадника, який знаходиться в селі Велика Кам’янка. Перед цим Микола Петрович 8 років працював у ДП “Коломийський лісгосп” головним інженером, а ще раніше був лісничим Слобідського лісництва. Проте починав він із посади помічника лісничого, майстра лісу.

Микола Петрович зазначає, що в Коломийському лісгоспі змінювалось чимало керівників, але такої ситуації ще не виникало.

“Колись директором був Іван Равлюк, потім став Василь Синітович. Після нього призначили Василя Васильовича Федюка. Ніяких зібрань, маніфестів і тому подібне не було. Ми підпорядковані Держлісагенству, зараз конкретніше ДП “Ліси України”, які і визначають роботу і призначають керівника”, – каже новий директор.

Василя Федюка призначили керівником лісгоспу на рік з випробувальним терміном три місяці.

“Мабуть, там написано, що він не впорався зі своєю роботою, тому призначили мене. У нашому лісгоспі ще такого не було, аби виникали якісь конфліктні ситуації, щоб когось блокували. Чому воно так – це питання не до мене”, – додає Микола Андріяшко.

Попередній керівник Василь Васильович каже, що за період свого управління він навів порядок в лісі, закрив кілька незаконних пилорам, зупинив чимало незаконних рубок лісу та інші схеми.

“Я готовий піти, якщо прийде нормальна чесна людина. Але покажіть, що я зробив не так, і чому зробив не так. Коли все з лісу запустив і пішло в законне русло, нікому не вигідно”, – розповідає Василь Федюк.

фото з мережі

За його словами, перевірки ніяких порушень не знайшли, але йому все одно написали, що не пройшов випробувальний термін.

Тим часом працівники Коломийського лісгоспу озвучили чимало скарг до колишнього директора Василя Федюка. Вони стверджують, що за три місяці його керівництва підприємство не приносило прибуток, а навпаки “залізло” в борги. Працівники скаржаться, що їм не виплачували заробітню плату, не виділяли кошти на ремонт автомобілів, тому доводилось ремонтувати їх за власний кошт. За їхніми словами, ексдиректор не забезпечував пальним генератори в період вимкнень електроенергії та навіть вів себе некоректно у спілкуванні із співробітниками.

Чимала частина колективу підтримує призначення нового директора Миколу Андріяшка.

Інформатор буде слідкувати за цією ситуацією.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Ольга Пукавчук

Нагору