Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як вибрати смарт годинник для дитини

Сучасним дітям потрібні сучасні ґаджети. Дитячий смарт-годинник може одночасно полегшити життя і батькам, і малечі. Інформатор пропонує скорочену версію рекомендацій, як вибрати смарт годинник для дитини

Деякі батьки можуть помилково вважати, що якщо їхня малеча вже має смартфон, то буде на зв’язку і зможе зателефонувати в будь-якій ситуації. Однак телефон має серйозного конкурента в цьому питанні – дитячий смарт-годинник. По-перше, він завжди на руці, тому його складніше втратити або розбити. По-друге, смарт-годинник завжди перед очима, тож дитина не пропустить ваш дзвінок.

Основні функції

Головна його перевага – швидка відправка сигналу про допомогу в разі небезпечної ситуації. Тому одна з найважливіших функцій розумного годинника для дитини – визначення місцезнаходження. Для цього в ньому можуть бути вбудовані GPS, Wi-Fi або ж сканер LBS. Також він працює через мережу 2G без виходу в інтернет. В екстреній ситуації дитина може затиснути кнопку SOS на кілька секунд і розіслати сигнал тривоги.

Через смарт-годинник можна телефонувати, але тут є можливість блокування вхідних дзвінків від незнайомих номерів. Є функція текстових та голосових повідомлень. Останні можна відправляти в обидві сторони і прослуховувати у зручний час.

В розумний годинник вбудовують й інші додаткові функції, як наприклад, ліхтарик, будильник, крокомір, відеодзвінок, фотокамера чи пошук годинника.

Рекомендований вік для покупки

Дитячими смарт-годинниками можуть користуватися діти від 3 років. Їм підійдуть гаджети з базовою функціональністю. Для дітей до 5 років підійдуть моделі з вбудованим GPS-маячком, кнопкою SOS, прослуховуванням, функцією надсилання повідомлень або дзвінків, датчиком зняття з руки.  У годиннику першокласника вже має бути покращене зчитування координат по GPS, добре, якщо буде додане Wi-Fi-позиціонування та гео-паркан. Підлітку від 11 років потрібний не просто годинник, а спрощена версія дорослого гаджету. Активним дітлахам сподобаються датчики відстеження фізичної активності, товариським підліткам – можливість відповідати на повідомлення через годинник, меломанам – управління плеєром на смартфоні.

Дизайн та матеріал 

Є спортивні годинники, виконані в яскравих кольорах, стійкі до пошкоджень. Традиційні зі строгим дизайном і в нейтральних відтінках. А от універсальні розумні годинники часто роблять з незвичайним дизайном і рисами інших стилів.

Корпус найчастіше роблять з міцного пластику, металу, гуми, силікону або їхньої комбінації. Звертайте увагу на поєднання нержавіючої сталі та пластику – досить легка і при цьому міцна комбінація. Ремінці в дитячих розумних годинниках, як правило, роблять силіконовими. Силікон добре тягнеться, тому аксесуар надійно фіксується. Іноді використовуються й інші матеріали, але головне – це правильно підібрати за розміром.

Годинник повинен комфортно сидіти на руці, не тиснути зап’ястя, але й не бовтатися. Враховуйте і той факт, що маленькі діти часто рвуть навіть найміцніші ремінці, тому придивіться до годинника, в якому ремінець можна замінити.

Батьківський контроль

Наявність різних функцій часто визначає, яку модель вибрати дітям різного віку. Це може бути

  • прослушка;
  • датчик зняття з руки;
  • історія пересувань;
  • гео-паркан;
  • заборона на вимикання гаджету.

Також смарт-годинники вибирають за водозахистом та об’ємом батареї. Оптимальна ємність акумулятору – від 400 до 600 мАг.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі? Звертайтесь: kl.informator@gmail.com або за номером телефону: 096 545 8237

Нагору