Інформатор Коломия

ГРОШІ

На закупівлі самоскида Коломия вторгувала 400 грн

Комунальне підприємство “Зеленосвіт”, яке опікується озеленення і освітленням вулиць, закупило у підприємства з Полтавщини самоскид. Місто готове було закупити його за 2 млн 200 грн. Єдиний учасник скинув 400 грн і переміг.

Інформатор проаналізував закупівлю.

29 березня завершилась закупівля самоскида з трьохстороннім розвантаженням.

На участь в тендері подався тільки один учасник – виробничо-комерційне підприємство “Альфатекс”, яке постачає сміттєвози, самоскиди та іншу комунальну техніку по всі Україні.

Коломия ж закупила самоскид АТВ-2/2 на шасі китайської компанії DAYUN.

У тендерній закупівлі вони скинули ціну з 2 млн 200 тис грн до 2 млн 199 тис 600 грн і перемогли. За умовами договору самоскид має бути переданий КП “Зеленосвіт” в Коломиї  не пізніше 30 червня 2023 року.

 

До слова ПП “Альфатекс” працює з 1999 року. Компанія належить Миколі Корецькому, власнику ще кількох аналогічних компаній. Загальний обсяг переможних торгів ПП “Альфатекс” сягає мільярда гривень.

Сьогодні “Альфатекс” є одним з найпотужніших постачальників комунальної техніки в Україні. Проте журналісти вже викривали компанію на узгодженні дій під час закупівель.

Зокрема за даними платформи YouControl комерційна діяльність ПП “Альфатекс”  була в центрі 7-ми журналістських розслідувань “Наші гроші”, “Dozorro”, полтавських та харківських журналістів.

А правоохоронці зацікавилися діяльністю компанії після того, як вона продала комунальникам Кременчука фрезу за 26 мільйонів з подвійною переплатою.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору