Інформатор Коломия

ВЛАДА

У Коломийській міськраді досі працюють над механізмом компенсації коштів за медогляди

Щороку в березні та серпні вихователі дитячих садочків проходять медичний огляд, оплачуючи його власними коштами. Працівники закладів дошкільної освіти у Коломиї хочуть, щоб їм компенсували витрачені гроші.

Чи повернуть вихователям кошти за медогляди – дізнавався Інформатор.

За проходження медичного огляду працівники освіти можуть витратити від 305 до 1255 гривень. На минулій сесії міської ради коломиянка Оксана Демидюк зазначила, що кожних пів року вихователі платять за медогляд з власної кишені близько 1200 грн.  Педагоги звернулися до депутатів із вимогою повернути їм витрачені кошти та забезпечувати ними в майбутньому.

Відповідно до ст. 21 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб” від 6.04.2000 обов’язкові попередні (до прийняття на роботу) та періодичні профілактичні медогляди працівників проводять коштом роботодавців.

Інформатор також звернувся до управління освіти Коломийської міської ради із питанням, чи передбачені кошти на компенсацію витрат на проходження медогляду працівників освіти та в який термін ці витрати мають бути компенсовані.

В міській раді повідомили, що наразі розробляється механізм компенсації працівникам закладу дошкільної освіти Коломийської громади щодо проходження медичного огляду у березні 2023 року.

Додали, що після узгодження механізму управління освіти планує подати необхідні проекти рішень на розгляд сесії міської ради.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Ольга Пукавчук

Нагору