Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

В Україні можуть повернути довоєнні податки

В ефірі телемарафону голова комітету ВР з питань фінансів Данило Гетманцев анонсував повернення довоєнних податкових розрахунків.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Укрінформ.

Однією з причин даного рішення, зі слів посадовця, є недостача коштів для здійснення оборони проти агресора. Гетманцев зазначив, що в середньому на місяць держава отримує близько 80 млрд грн, а на війну витрачається значно більша сума – близько 130 млрд грн. Решта коштів надходить шляхом запозичень, облігацій, оскільки міжнародні партнери не покривають витрат на безпеку та оборону.

Таким чином у Верховній Раді планують з липня 2023 року скасувати пільговий режим у 2% та відновити документальні перевірки та відновити відповідальність за невиконання податкових обов’язків.

“Ми вважаємо, що 2% податок відіграв свою роль і погоджуємося з МВФ, що його наразі треба відміняти з 1 липня. Цим податкова система і приводиться до тих правил, які існували в мирний час, до початку активної фази війни”, – додав Гетманцев.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору