Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Який сьогодні день? | 31 березня

У п’ятницю, 31 березня 2023 року, триває 400 доба протистояння українців російському окупанту. До Нового року залишилося 279 днів. Нині іменини святкують: Данило, Дмитро, Кирило, Трохим, Наталя.

Інформатор розповість, що сьогодні святкують в Україні та світі.

День флориста України

В Україні 31 березня відзначають День флориста. Ця професія з’явилася на ринку спеціальностей зовсім недавно і майже одразу була відзначена державними органами. Свято флориста відзначається на державному рівні. Початок його святкування припав на 2000 рік, коли українське Міністерство праці та соцполітики офіційно затвердило у класифікаторі професій спеціаліста з підбору квітів. Це сталося саме 31 березня.

Міжнародний день резервного копіювання

31 березня, напередодні “Дня дурня”, весь світ відзначає Міжнародний день резервного копіювання (World Backup Day). Мета свята – привернути увагу всіх людей, які працюють з цифровими даними, про важливість їх збереження. Кожен користувач сам повинен упевнитися в тому, що вся важлива інформація на його смартфоні, комп’ютері чи гаджеті збережена, а потім поширити знання про необхідність створення резервних копій серед інших користувачів.

День Ейфелевої вежі

Відкриття всесвітньо відомої Ейфелевої вежі відбулося у 1889 році, 31 березня. З цього часу заведено відзначати день народження «Залізної пані». Кожен хоч раз чув про 300-метровий символ Франції, що знаходиться на Марсовому полі. Вежа отримала назву на честь свого творця – Густава Ейфеля. Спочатку вважалося, що споруда є тимчасовою, адже вона встановлювалася як символ багатства та незалежності французького народу на честь сторіччя революції та для проведення міжнародної виставки. Після закінчення національних гулянь конструкцію планували розібрати, але підприємливі французи уже встановили на верхівках радіоантени. Тому практична цінність вежі була незаперечна, і її вирішили залишити.

Міжнародний день декольте є неофіційним жартівливим святом у соцмережах, яке святкують люди з усієї планети 31 березня. Більше десятиліття тому подія мала великий успіх в інтернеті на території Йоганнесбурга. Користувачі з радістю влаштовували фото-челенджі, а інші оцінювали знімки та визначали переможця у різних номінаціях. Головним призом вважалася віртуальна нагорода «Декольте року».

Цей день в історії:

  • У 1282 році на Сицилії закінчилась різня, вчинена французами, котра увійшла в історію під назвою “Сицилійська вечерня”.
  • В 1889 році відбулося офіційне відкриття Ейфелевої вежі : Александер Густав Ейфель підняв французький “триколор” на маківці вежі.

Ейфелева вежа збудована до відкриття Паризької виставки, присвяченої століттю Великої французької революції. Трьохсотметрова вежа вагою близько 7 тисяч тон викликала різні оцінки у сучасників (Гі де Мопассан і Александр Дюма називали її “нічним кошмаром”), але сьогодні безумовно вважається окрасою міста.

  • 1905 року Конан Дойл “воскресив” Шерлока Холмса.

Шерлок Холмс, герой багатьох творів Артура Конан Дойла, котрий шість років розслідував найрізноманітніші заплутані кримінальні справи, з волі автора загинув у 1891 році поблизу Рейхенбахського водоспаду під час сутички з професором Моріарті. 12 років Конан Дойл відмовляв вимогам читачів “воскресити” Шерлока Холмса, і лише в цей день опублікував оповідання “Повернення Шерлока Холмса”, в якому прославлений детектив пояснив як йому вдалось врятуватись.

  • 1917 рік — у Києві відкрито першу українську гімназію.
  • 1923-й — у Нью-Йорку пройшов перший у США танцювальний марафон – Алма Каммінгс встановила світовий рекорд, протанцювавши 27 годин.
  • У 1967-му Джимі Хендрікс вперше спалив свою гітару під час концерту.

Кажуть, що це сталося цілком випадково(коротке замикання в проводці), але на публіку це справило настільки сильне враження, що на наступних концертах Джимі просто змушений був повторювати цей трюк уже навмисно.

  • 1997-го у віці 16 з половиною років швейцарка Мартіна Хінгіс стала наймолодшою тенісисткою, котра очолювала рейтинг WTA.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору