Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Вперше в Україні: у Івано-Франківську провели операцію з пересадки лицьового нерва

Обласна клінічна лікарня сьогодні не тільки надає фахові лікарські послуги, а й успішно проводить реабілітацію. Нещодавно тут вперше в Україні провели операцію з пересадки лицьового нерва. Всього протягом тижня лікарі зробили вже понад 30 операцій.

Пише Інформатор з посиланням на очільницю області.

Наразі тут на стаціонарному лікуванні можуть перебувати 15 пацієнтів. Однак опрацьовується механізм щодо збільшення кількості людей до 30. Упродовж останнього часу у закладі стаціонарно пролікувалися та пройшли комплексну реабілітацію понад три сотні воїнів. Ще три тисячі реабілітувалися амбулаторно. Окрім лікування та реабілітації, на базі лікарні буде створений центр навчання для фахівців, які працюватимуть над реабілітацією.

“На жаль, війна триває, тому ми потребуватимемо великої кількості спеціалістів для надання фахової допомоги. Також спільно з Уповноваженим ми зустрілися з американськими хірургами міжнародної місії “Face the future”, котрі завітали до медзакладу вже вдруге. Ми мали змогу стати свідками операції, яку на Прикарпатті та в Україні загалом, роблять вперше – це пересадка лицьового нерва для бійця”, – розповідає голова ОВА.

Лікарі поділилися, що цього разу стани пацієнтів значно складніші у порівнянні з тими, з якими вони працювали восени. Проте вони справляються на відмінно і отримають колосальний досвід від американських хірургів.

“Я хочу подякувати благодійній організації Razom for Ukraine, “Українській асоціації ендоскопічної хірургії голови та шиї” за організацію поїздки американських хірургів на Івано-Франківщину. Це величезний внесок не тільки в розвиток медицини нашої області, але і загалом у нашу Перемогу”, – додає Онищук.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237 

Нагору