Інформатор Коломия

2 квітня – яке сьогодні свято?

У неділю, 2 квітня 2023 року, триває 402 доба протистояння українців російському окупанту. До Нового року залишилося 277 днів. Нині іменини святкують: Олександра, Василь, Віктор, Герман, Іван, Клавдія, Максим, Марія, Мирон, Микита, Параскева, Світлана, Севастян, Сергій, Уляна.

Інформатор розповість, що сьогодні святкують в Україні та світі.

День геолога. Кожного року першої квітневої неділі в Україні відзначають професійне свято геологи. Подію встановили в Радянському Союзі 31 березня 1966 року за ініціативи геологів. В Україні відзначення продовжилось з 1995 року, указом Леоніда Кучми був затверджений День геолога.

День геолога

День дитячої книги. Це свято привертає увагу всіх дітей та їхніх батьків до надзвичайної важливості книжки в житті юних читачів. Адже саме вона відкриває малятам двері у великий та незнайомий світ, знайомить з невідомими раніше істотами, розкриває таємниці життя, сприяє становленню особистості. Свято вирішили відзначати 2 квітня, тому що в цей день народився автор улюблених дитячих казок – Ганс Крістіан Андерсен.

Всесвітній день розповсюдження знань про аутизм. Пам’ятний день започаткувала Організація Об’єднаних Націй 18 грудня 2007 року.

Всесвітній День розповсюдження знань про аутизм

День примирення. Подія має за мету залучення суспільства до мирного співіснування та до того, аби не приховувати образу, а намагатись примиритись з усіма, з ким не знайшли спільної мови чи відпустити ситуацію зі своєї душі. 2 квітня попросіть вибачення в тих, кого скривдили, та забудьте старі образи, адже вони негативно впливають на здоров’я.

Міжнародний день перевірки фактів. Подія з’явилась завдяки Міжнародній мережі фактчекерів.

Міжнародний день перевірки фактів

Історичні події:

1912 — лайнер «Титанік» вийшов у море для перевірки ходових іспитів, які успішно пройшли.
1917 — Тимчасовий уряд скасував національні та релігійні обмеження в Російській імперії. Скасована смуга осілості.
1918 — Початок антибільшовицького повстання у Шостці.

2007 — Президент України Віктор Ющенко підписав указ «Про розпуск Верховної Ради України» на підставі статті 90 Конституції України.

2022 – звільнення Київщини та Чернігівщини від російських загарбників

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору