Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї родичі полонених та зниклих безвісти зустрілись із Координаційним Штабом

Координаційний штаб Західного регіону з питань поводження з військовополоненими провів у Коломиї виїзну зустріч з родинами полонених та зниклих безвісти воїнів. 

Пише Інформатор, посилаючись на КШППВ.

Родичі могли також поспілкуватися і з представниками військової частини 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”. Найперше, що їх цікавило – це службові розслідування та комунікації із військовими частинами.

Представники 10-ї бригади та Штабу повідомили, що зв’язок із військовою частиною можливий через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, тобто колишні військкомати. Для отримання витягів із службового розслідування необхідно звернутись туди та подати відповідний запит. Однак, військова частина може не надати деякі матеріали, які мають обмежений доступ.

Також під час зустрічі обговорили питання обліку військовослужбовців в реєстрі Національного інформаційного бюро. У Штабі наголосили, що військовий може обліковуватись як «військовополонений» тільки після офіційного підтвердження від країни-агресора через Міжнародний Комітет Червоного Хреста. Проте, не зважаючи на це, всі Захисники без винятку в процеси обміну , незалежно від способу обліку у єдиному реєстрі.

Координаційний Штаб продовжує працювати над поверненням усіх Воїнів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237 

Нагору