Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Яке свято 4 квітня?

4 квітня 2023 року триває 404 доба протистояння українців російському окупанту. До Нового року залишилося 275 днів. Нині іменини святкують: Василина, Василь, Сергій, Клавдій, Таїсія, Аглая, Поліна, Дарина, Софія.

Інформатор розповість, що сьогодні святкують в Україні та світі.

День Святого Ісидора Севільського, Покровителя Інтернету. Його вважають першим енциклопедистом, який справив значний вплив на історію середніх віків: у багатьох країнах світу святом інтернет-мережі відзначають 4 квітня.

Міжнародний день бродячих тварин. Мета – привернення уваги суспільства до проблеми безпритульності, залучення до піклування про таких тварин, сприяння зменшенню кількості бродячих собак методом стерилізації, розвитку притулків для тварин та заохоченням людства до взяття собак та кішок з вулиці, а не в заводчиків.

Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги в діяльності, котра пов’язана з розмінуванням. Свято започаткувала Організація Об’єднаних Націй резолюцією від 8 грудня 2005 року.

Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги в діяльності, пов'язаної з розмінуванням

Всесвітній день моркви. Дуже смачне та корисне свято для всіх поціновувачів свіжих овочів. Випити морквяного соку, скуштувати морквяний пиріг чи просто похрумтіти соковитий коренеплід – в цей день можна робити будь-які морквяні страви, адже цей овоч не тільки надзвичайно смачний, він є джерелом великої кількості вітамінів та мікроелементів.

День вітаміну С. Чим корисний вітамін С для організму людини? В першу чергу, він сприяє зниженню артеріального тиску, також захищає нашу шкіру та допомагає при створенні колагену, корисним він буде й для зміцнення імунітету, а ще вітамін С позитивно впливає на пам’ять та мислення. Найкращі джерела вітаміну С – свіжі фрукти й овочі без термічної обробки (броколі, шпинат, цитрусові, петрушка, полуниця, ківі тощо).

Всесвітній день декоративного щура. Подію вигадали в США в 2003 році. Дата святкування обрана відповідно до дня початку роботи найстарішого ресурсу в інтернеті, що присвячений щурам.

Всесвітній день щура

День веб-майстра. Дата святкування обрана на честь помилки 404, яка закодована в цій даті. Подія виникла у 2010 році.

Історичні дати: 

1103 — розгром половців київським князем Володимиром Мономахом.

1975 — Білл Гейтс та Пол Аллен заснували компанію Microsoft.
1983 — перший політ американського космічного шатла «Челленджер».
1998 — у Донецьку від вибуху на шахті імені Скочинського загинули 63 шахтарі.
2004 — офіційно активовано українську мову інтерфейсу української Вікіпедії
2007 — відбулося офіційне відкриття київського хмарочоса «БЦ Парус».

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору