Інформатор Коломия

ГРОШІ

Ідеї для грядки в квартирі: обираємо компактні та вмісткі контейнери

Декоративні вазони вдома – це естетично і корисно. А ось компактна грядка, з якої будь-якої миті можна смикнути кропу, мікрозелені чи помідорку – це ознака прагматизму. 

Інформатор зібрав для вас кілька варіантів, як виростити городину вдома так, щоб це було гарно і в смак.

Вдома можна висаджувати помідори чері, базилік, листя салату, гірчицю, руколу, петрушку, зелену цибулю, шпинат, м’яту і навіть полуниці. Звісна річ, якщо підрахувати всі витрати на організацію такої грядки вдома, то в перший рік навряд варто чекати окупності, але порпання в землі, можливість спостерігати, як мала насінина підростає і розвивається – це своєрідний антидепресант. Зрозуміють лише ті, хто пробував.

Про особливості посадок і вирощування цих рослин поговоримо у наступних матеріалах, а поки що зосередимось на підготовці.

Отже, сьогодні етап перший:

  1. обираємо контейнер
  2. купляємо універсальний ґрунт
  3. обираємо пульверизатор
  4. Складаємо список того, що ви любите додавати у суми та салати.

Для висадки пасуватиме підвіконня, балкон чи стіна під підвісні контейнери. У господарських магазинах та інтернеті є чимало варіантів багатошарових каскадних вазонів, а також горщиків-сумок з багатьма контейнерами.

А для тих, хто не хоче витрачати часу на пошуки є цілі набори для вирощування городини в домашніх умовах. Такі набори є з прянощів, зелені, мікрогріну і навіть мініпомідорок.

У набір входять горщики з піддонами. Варто тільки покласти диски, які є в наборі, засипати ґрунт, посадити насінину і поливати час до часу.

Зазвичай до наборів ще додають таблички, які можна підписати назвами рослин, аби не переплутати.У Коломиї такі набори питайте у магазинах Дім-сад та Епіцентрі.

У наступних публікаціях розповімо про вирощування мікрозелені та простої зелені, дослідимо ціни на насіння в інтернеті та магазинах Коломиї, а також підкажемо, як доглядати за зеленню на підвіконні так, аби урожай тішив вам аж до наступної зими.

Діліться з нами своїм секретами і практичними порадами вирощування городини і зелені вдома, аби й інші читачі Інформатора могли їх застосувати у себе на домашній грядці.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору