Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

7 квітня: яке сьогодні свято

У п’ятницю, 7 квітня, світ відзначає день здоров’я, а християни – Благовіщення. В Україні триває 408-й день війни в Україні. До Нового року залишилося 268 днів. Іменини сьогодні мають Марія, Йосип, Тихін, Сава, Василь, Гаврило, Устим, Феодосій, Пелагея.

Детальніше про свята та пам’ятні дати цієї днини розповість Інформатор.

Благовіщення Пресвятої Богородиці – одне з 12 найважливіших свят, що відзначається християнами. Віряни східних православних церков відзначають його щороку 7 квітня. Благовіщення не залежить від такого великого свята як Великдень, також воно відбувається незалежно від Великого посту. Християни вважають, що саме в цей день Пречиста Діва Марія отримала благу звістку від вісника Божого – Архангела Гавриїла, який сповістив їй, що вона зачала непорочно від Святого Духа та народить сина Божого, який буде величатися Ісусом Христом.

Благовіщення 2

Всесвітній день здоров’я. Свято заснували у 1950 році. Дата святкування обрана на честь прийняття Статуту Всесвітньої організації охорони здоров’я у 1948 році. Метою Дня здоров’я є наголошення на важливості здоров’я в нашому житті, залучення людства до вирішення фізичних й ментальних проблем, підвищення поінформованості про різноманітні захворювання, надання рекомендацій щодо поліпшення самопочуття і стану здоров’я, переконання до здорового способу життя. Щорічно ВОЗ визначає нову конкретну тему свята.

Міжнародний день бобра. Свято з’явилось у 2009 році. Дата святкування обрана на честь дня народження Дороті Річардс, яка вивчала бобрів на протязі цілих 50 років. Свято має за мету привернення уваги людства до цих тваринок, підвищення поінформованості про важливість гребель, побудованих бобрами, та залучення до збільшення популяції бобрів. 7 квітня організовують походи та розповсюджують важливу інформацію про бобрів.

Історичні дати:

1918 — 2-й Запорозький полк (командир — Петро Болбочан) Армії УНР розгромив червоні війська на станції Люботин та зайняв Харків.
1948 — набув чинності статут Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Нині цей день відзначають як Всесвітній день здоров’я.
1969 — символічна дата народження Інтернету, публікація RFC 1[2].
1995 — в ході першої російсько-чеченської війни російські силовики вирізали село Самашки.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237 

Нагору