Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Косівщині черговий спалах сказу

Нещодавно у Косівській громаді лисицю із підозрою на сказ. Провівши необхідні дослідження, підозри підтвердились. Тепер село Яворів, його присілки та мисливські угіддя у радіусі 5 км вважаються загрозливою зоною. 

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Косівську районну військову адміністрацію.

Крім цього, територію мисливських угідь філії “Кутське лісове господарство” ДП “Ліси України” біля присілку Село-1 с. Яворів оголосили неблагополучним пунктом. Тут заборонили проведення промислового і ліцензійного відстрілу диких тварин, їх відловлювання та вивезення.

Щоб локалізувати та ліквідувати вогнище сказу, власникам тварин рекомендовано дотримуватися правил утримання собак, котів та хижих тварин, сприяти державній ветеринарній службі району у проведенні профілактичних щеплень тварин проти сказу.
Фахівці Косівської дільничної лікарні ветеринарної медицини та «Кутського лісового господарства» проводитимуть обхід та обстеження угідь біля зазначеного присілка і лісових масивів довкола нього, аби виявити хворих, підозрілих у захворюванні на сказ чи трупів тварин.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору