Вчора, 6 квітня, завдяки дослідниці і шанувальниці Великодніх кулінарних традицій, чудовій пекарці, науковій працівниці Музею Гуцульщини та Покуття Наталі Вінтоняк на кухні Містечка майстрів місилося тісто та проводився майстер-клас.
Пише Інформатор з посиланням на Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття.
Тим часом першачки Коломийського ліцею №6 долали, без перебільшення, нанесені за ніч кучугури снігу. Все це – заради запланованого кулінарно-обрядового дійства, а саме: випікання пташок і закликання весни.
Пекарі зробили все для якнайскорішого приходу весни: пташки вироблені дитячими рученятами, спечені з думкою про збереження традицій, дбайливо загорнуті в пакунки, дехто з юних кулінарів і у великодній кошик запланував їх прилаштувати.
Наступний крок – за весною. Нехай не бариться, щоб не мерзли пташки й не хололи дитячі ручки.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com
Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237