Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

8 квітня – яке сьогодні свято?

У суботу, 8 квітня 2023 року, в Україні триває 409-й день війни в Україні. До Нового року залишилося 267 днів. Іменини сьогодні мають  Лариса, Гаврило, Василь, Ганна, Алла, Малахій, Кіндрат, Віра, Марія, Аполлінарій, Цезарій, Цезарія, Констанція, Діонісій, Емма, Юлія, Юліан, Януарій, Вальтер, Готьє.

Детальніше про свята та пам’ятні дати цієї днини розповість Інформатор.

День працівників військових комісаріатів, бо саме цього дня у 1918 році Раднаркомом були засновані комісаріати. 8 квітня державна влада вітає та нагороджує робітників військових комісаріатів, чия служба дуже відповідальна, складна та важлива, тому потребує стійкості духу та професіоналізму.

Міжнародний день буддизму (International Buddhist Day). Дата святкування обрана на честь дня народження Будди Шак’ямуні – основоположника вчення. В Японії подія також називається Фестивалем квітів. У відзначенні свята беруть участь приблизно 50 країн.

Міжнародний день буддизму

Міжнародний день ромів. Свято започатковано у 1990 році на 4 Всесвітньому конгресі ромів в Польщі. Дата святкування обрана на честь дати першого конгресу та ромського дня коней (прикрашення коней вінками). Міжнародний день ромів має за мету привернення уваги суспільства до ромського народу, його самовизначення та боротьба з дискримінацією. Усі країни, на території який проживають роми, повинні сприяти інтеграції цього народу в суспільне життя, адже ромський народ не має історичної батьківщини.

День карликового бегемота (Pygmy Hippo Day) — це щорічна подія, відзначається 8 квітня, присвячена одному з найменших і найбільш невловимих видів бегемотів — карликовому бегемоту. Вперше цей день відзначили в 2013 році Pygmy Hippo Foundation, некомерційною організацією, яка займається збереженням карликових бегемотів. Це подія поки не є глобальною ініціативою, однак, є важливою у низьци природоохоронних та екологічних заходів.

Міжнародний день фен-шуй. Фен-шуй можна визначити як давню філософію чи науку, яка виникла в Китаї приблизно 3 тисячі років тому. Це складна система позиціонування будівель та предметів всередині них таким чином, щоб узгодити їх положення з духовними силами для отримання здоров’я та щастя. «Фен» в перекладі з китайської означає вітер, а «шуй» —  вода. Разом стихії відповідають за потоки життєдайної енергії «ци», яка присутня абсолютно всюди. Багато людей облаштовують свої оселі з дотриманням правил фен-шуй, сподіваючись гармонізувати своє життя. Цьому вченню в світі присвячено спеціальний день — 8 квітня відзначається Міжнародний день фен-шуй.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237 

Нагору