Коломия До сайту

Укренерго: це був найважчий опалювальний сезон в історії

Понад 1200 ракет та дронів випустили росіяни по ключових енергетичних об’єктах. Понад 250 із них таки влучили у ціль – 43% магістральних мереж було пошкоджено. Обстріляні й зазнали різного ступеню ушкоджень усі теплові та гідроелектростанції.

Таку статистику підготувало Укренерго, пише Інформатор.

За оцінкою Світового банку й ПРООН масштаби руйнувань, завданих українській енергосистемі виняткові: лише першочергові потреби на відновлення та захист високовольтної мережі “Укренерго” цьогоріч складають майже 1 млрд доларів.

У відновленні енергосистеми брали участь понад 1500 фахівців “Укренерго”. Резервні схеми – щоб якнайшвидше відновити живлення споживачів, неординарні технічні рішення – щоб відремонтувати пошкоджене, тисячі годин перемовин та пошуки в 40 країнах світу – щоб знайти нове на заміну знищеному.

На допомогу прийшли європейські партнери: “Укренерго” вже отримало майже 500 одиниць обладнання, ще більше виготовляється та їде в Україну. Завдяки об’єднанню зусиль, станом на сьогодні, повернуто в роботу, хоч подекуди й частково, 80% пошкодженої магістральної мережі.

Зараз електростанції виробляють достатньо електроенергії, щоб забезпечити потреби споживачів, а стан мереж дозволяє обходитися без відключень. А ми вже зараз готуємося до наступного опалювального сезону.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237