Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Шахрай з Прикарпаття збирав гроші нібито на потреби військових

Кіберполіція викрила 32-річного прикарпатця, який за допомогою фейкових оголошень про збір коштів на авто для військових, видурював гроші у людей.

Пише Інформатор, посилаючись на поліцію області.

Шахраєм виявився мешканець міста Долина. Правоохоронці встановили, що чоловік створював у соціальній мережі “Facebook” несправжні сторінки, з яких поширював у різні групи оголошення про допомогу ЗСУ під приводом пригону транспортних засобів, та видурював у людей гроші у вигляді завдатку.


В  шахрайську пастку до прикарпатця потрапило щонайменше 20 громадян. Бажаючи допомогти армії, вони переказали аферисту близько 50 тисяч гривень. Точна кількість потерпілих та сума, отримана злочинним шляхом, ще встановлюється.

Обшукавши дім злочинця, виявили та вилучили мобільні телефони, сім-карти, банківські платіжні карти, чорнові записи, грошові кошти та інші речові докази його злочинної діяльності.

Фігурант не має постійної роботи та раніше не судимий. Фейкові сторінки та оголошення правоохоронці видалили.
Чоловіку уже повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190 КК України. Досудове розслідування триває.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237 

Нагору