Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломийському ліцеї №5 з’явилася писанка з кришечок

10 квітня на території Коломийського ліцею №5 відбулося відкриття писанки, яку сконструювали з кришечок від пластикових пляшок, які приносили школярі.

Інформатор побував на місці та поспілкувався з педагогами.

Компанія “АВЕ”, яка займається вивезенням сміття, запропонувала провести школам і дитсадкам акцію зі збору кришечок від пластикових пляшок. У приміщеннях шкіл встановили контейнери для збору кришечок. Коломийський ліцей №5 здобув назбирав найбільше кришечок і тому саме на території цієї школи встановили писанку. В ній – приблизно 6 тис кришечок.

Директорка ліцею та заступниця з виховної роботи кажуть, що школярі одразу погодилися та почали приносити кришечки. Ба більше, акція припала на канікули і спершу педагоги не чекали, що вийде зібрати так багато. До акції долучилися й класні керівники, які часто говорять з учнями про екологічні проблеми, щоб привити їм турботу про довкілля.

Переможцем став 2-В. Класна керівниця розповіла нам, як мотивувала учнів до здачі кришечок.

“Ідея брати участь у цьому проєкті дітям дуже сподобалася. Вони наскільки цим захопилися, що своїй ентузіазм передали і батькам. Вийшла колективна робота. Упродовж проєкту я наголошувала учням, для чого вони це роблять. Тому вони знали, що зібрані кришечки отримають не тільки нове життя, але й зможуть зберегти наше навколишнє середовище. Без екології в душі – не має екології в природі!” – додала вчителька Галина Мирославівна Попівчук, яка зі своїм класом назбирала найбільше кришечок.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору