Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

11 квітня – яке сьогодні свято?

Маємо вівторок, 11 квітня 2023 року. Нині відзначають різні свята та події. В Україні триває 412-й день війни. До Нового року залишилося 264 дні. Іменини сьогодні святкують Антип, Валерій, Іван, Кирило, Леонтій, Марк, Станіслав, Пилип, Яків, а також жінки з ім’ям Емма.

Детальніше про свята та пам’ятні дати цієї днини розповість Інформатор.

Міжнародний день «Будьте добрі до юристів». Цей день дає можливість людям визнати цінний внесок, який юристи роблять у суспільне життя, і висловити свою вдячність за їхню наполегливу працю та відданість справі. Це також подія для заоїочення людей бути добрими та поважними до адвокатів, які часто стають об’єктами критики та негативу. Цей день був створений як спосіб протидії негативним стереотипам юристів та сприяння більш позитивному іміджу адвокатури та інших юристів.

Міжнародний день анімешника. У День анімешника шанувальники японської мультиплікації збираються та організовують різноманітні тематичні конкурси, акції, флешмоби, масові перегляди аніме, костюмовані вечірки тощо. 11 квітня – чудова можливість познайомитись з аніме або просто провести увесь день за переглядом улюблених робіт у цьому стилі мультиплікації.

Міжнародний день анімешника

День підводного човна. Дату святкування обрали на честь дати першого занурення американського човна під воду у 1900 році.

Всесвітній день боротьби з хворобою Паркінсона. Дата події обрана на честь дня народження Джеймса Паркінсона – англійського лікаря, котрий першим описав це захворювання.

Міжнародний день визволення в’язнів нацистських концтаборів. Дата пам’ятного дня обрана на честь повстання в’язнів концтабору проти нацистів, яке відбулося цього дня у 1945 році. За часи Другої світової війни німецькі нацисти знищили понад 11 мільйонів людей у концтаборах, серед яких кожна п’ята – дитина. Гітлерівці створили 14 тисяч концентраційних таборів, де вони жорстоко вбивали, ґвалтували, катували людей, а також експлуатували працю ув’язнених.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору