Інформатор Коломия

ВЛАДА

Коломию визнали непрозорим містом

В рамках проєкту “Transparent cities/Прозорі міста” 70 міст України дослідили на прозорість в умовах воєнного стану. На жаль, Коломия визнана непрозорим містом.

Пише Інформатор з посиланням на Transparency International Ukraine.

У 2021 році Коломия могла ще хвалитися прозорістю. Зокрема тому, що 4 роки поспіль йшла угору за прозорістю рад, адже їй вдалось покращити свій результат на 48,1 бала та піднятися на 75 позицій. Відповідно до показників за 2020 рік, Коломийська міська рада посіла 15 місце в Рейтингу прозорості, набравши 66,4 бала.

Серед кращих практик виділяли:

  1. Інтерактивну карту комунального майна, яку представили на офіційному сайті Коломийської міської ради.
  2. Створений Гід інвестора, який передбачав надання консультативної та практичної інформації інвестору на всіх етапах інвестування.
  3. Наявність Геопорталу міста, за допомогою якого можна отримати всю геопросторову інформацію щодо міста Коломиї на одній карті.
  4. Функціонування Порталу відкритих даних, завдяки якому можна було отримати доступ до публічної інформації.

У 2023 році замість звичних балів і місць, міста отримували статус “прозоре”, “частково прозоре” та “непрозоре” і рівень виконання індикаторів. Коломию назвали непрозорим містом.

У Коломиї, як і в інших містах, після запровадження воєнного стану обмежили доступ до деяких сторінок. Зокрема, щоб ворог не знав про час і місце скупчення місцевих управлінців, більшість рад не публікували анонси засідань.

Ще у 2021 році міська рада хвалилася, що перегнала по прозорості Одесу. Зараз же два міста у категорії непрозорих.

Нагадаємо, що близько року на офіційному сайті не було доступу до старих і нових рішень сесії, виконавчого комітету. Також Інформатор звертав увагу влади міста на те, що на сайті Коломийської міської ради існує ряд порожній сторінок, де мала би бути інформація про відділи, керівників структурних підрозділів та ін. Зустрічалося і досі зустрічається там чимало неактуальної інформації по кадрових змінах.

Ну, і на останок, комунікація з громадою будується через сторінку у соціальній мережі Facebook міського голови і тільки незначна частка змін і подій у місті потрапляє на сайт Коломийської міської ради.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору