Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Конфлікт у Коломийській ЦРЛ: невропатолог питав у пацієнта про облік у військкоматі

7 квітня коломиянин Андрій прийшов у центральну лікарню Коломиї, бо вже 4 роки страждає на біль в хребті. Перше, що спитав лікар на консультації – чи був чоловік у військкоматі і чи отримав той повістку. Справа дійшла до скандалу.

Інформатор звернувся до лікаря за поясненнями.

Андрій Личак займається висотними роботами і на початку війни встановлював гучномовці для системи оповіщення у районі автостанції Коломиї. Зараз він і працює, і навчається на інженера у Одесі, пари відбуваються онлайн.

До Коломийської ЦРЛ звернувся зі скаргами на біль в хребті. Отримав направлення від сімейного лікаря і потрапив на прийом до лікаря-невропатолога Михайла Голінея. За словами Андрія лікар почав з того, чи отримував пацієнт повістку чи ні, а також розпитував, чи був чоловік у військкоматі.

“Я його спитав, на підставі чого. Чим він це мотивує і чи є на це якийсь закон. Він сказав, що це його цікавить, я зразу почав обурюватися. А лікар сказав, що викличе поліцію”, – стверджує Андрій Личак.

Далі ситуація загострилась і з цього моменту бачення двох сторін різняться. Пацієнт стверджує, що почав сваритися через відмову лікаря надати допомогу, а лікар – що агресивна поведінка Андрія змусила його пригрозити поліцією.

Відео Андрія Личака:

У ЦРЛ ситуацію пояснили тим, що часто до спеціалістів починають звертатися тоді, коли прийшла повістка і чоловіки в такий спосіб намагаються уникнути військової служби. Тому запитують про направлення від сімейного лікаря та про облік у військкоматі.

“Людина вела себе неадекватно. Зайшовши в кабінет, він вимагав від мене зробити запис в амбулаторній картці. Я йому сказав пред’явити комп’ютерну томографію. Він відповів, що в нього вона на телефоні. Почав підскакувати, записувати відео. Я йому сказав, що ніхто йому не давав права так себе вести в присутності лікаря. Його збудоражило, що я викличу поліцію. Я вів себе спокійно доти, доки людина не вела себе крайньо агресивно, крайньо неадекватно, вискочила з кабінету і на цьому закінчився конфлікт”, – коментує інцидент Михайло Голіней.

Щодо того, чи запитував лікар про облік у військкоматі, Михайло Голіней відповів, що справді запитував про це, а також про те, чи вручали Андрієві повістку.

“Бо часто люди приходять, маючи повістки, і намагаються прикритися лікарями”, – каже невропатолог. І додає, що як лікар він має повне право запитувати про це. – Я йому ні в чому не відмовляв. Я сидів спокійно, писав і слухав, що він буде робити. А на вимогу пацієнта я нічого в картці писати не буду, поки не представить мені заключення. Це одна з маніпуляцій, яка проводиться нашими пацієнтами, аби потім пред’явити у військкомат”, – каже пан Голіней.

Також лікар зауважив, що такий випадок від часу повномасштабної війни у нього вперше попри те, що він як фахівець приймає і військових, і чоловіків за направленням з військкомату.

Андрій Личак вирішив просто так цю справу не залишати: написав скаргу на ім’я гендиректора Коломийської ЦРЛ і має намір подавати до суду.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору