Коломия До сайту

Новий заповіт врятував життя захиснику з Прикарпаття

“Новий заповіт” 35-річному бійцю тероборони Степану з Прикарпаття подарував священник ще у школі. Ця книга захистила чоловіка від смерті під час вибуху, що стався у 10 метрах від нього.

Пише Інформатор з посиланням на “Українську правду. Життя”. Історію розповіла громадська діячка і волонтерка стабілізаційного пункту для поранених Оксана Корчинська.

Захисник боронив Україну в Запорізькій області. 2 квітня його поранили. Після цього привезли до стабілізаційного пункту, який розташований на межі Донецької та Запорозької областей.

“Коли його привезли, він був у свідомості. Поранення виглядали дуже моторошно. Однак, коли медики відкрили перев’язку і зробили УЗД, то були шоковані. Уламка у животі не було”, – ділиться волонтерка.

Виявилося, що уламок прошив “Новий заповіт”, який був у поясній сумці бійця. Саме тому військовий отримав лише рвані рани, а внутрішні органи черевної порожнини не зачепило.

За словами Оксани Корчинської, Степан за віросповіданням – греко-католик, а “Новий заповіт”, який врятував його життя, чоловік носив з собою 17 років.

Наразі боєць знаходиться у шпиталі в Києві, почувається добре.

Історією захисника Степана зацікавився Музей національної історії. Розсічений “Новий заповіт” хочуть забрати до музею. Військовий проти цього не заперечує.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237