У Великодньому кошику часто бачимо різнокольорові яйця. Хтось фарбує їх харчові барвники. Втім, крашанки можна легко зробити своїми руками за допомогою натуральних барвників, які зазвичай є в кожної господині.
Як безпечно та яскраво пофарбувати яйця на Великдень – підкаже Інформатор.
Найчастіше для крашанок господині використовують цибулиння. У ньому варять яйця, щоб отримати червоний колір. Щоб вийшли темно-коричневі крашанки, варто додати лушпиння від червоної цибулі.
Яйця інших кольорів можна пофарбувати такими природніми барвниками:
Яскраво-рожевий – замочити в буряковому соці на 3 години.
Яскраво-жовтий – натерти порошком куркуми або замочити в водному розчині.
Ніжно-блакитний – нарізати невеликий качан капусти, помістити в каструлю і залийти 0,5 л води. Довести до кипіння, після чого варити на повільному вогні 40-45 хвилин. Зняти з вогню, дати капусті повністю охолонути та дістати її з води. Влити в отриманий відвар 4-5 ст. л. столового оцту. Яйця замочити на 3 години.
Синій – чорницю розтерти в пюре, додати трішки води, дати настоятись яйцям 3 години.
Зелений – варити міцний відвар з шпинату або кропиви, петрушки чи іншої зелені. Дати йому настоятись ніч. Яйця залишити у відварі на 3 години.
Коричневий – варити яйця у червоному вині 3 години та залишити там на ніч.
Сірий – варити яйця із чаєм каркаде.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com
Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237
Інформацію підготувала Ольга Пукавчук