Зазвичай, люди звикли купувати шинку та ковбасу, які поставлять у кошик на Великдень. Втім, дехто більше полюбляє домашнє і традиційно у четвер готує вдома копчене мʼясо.
Інформатор ділиться рецептом.
Спершу вам потрібно замаринувати мʼясо. Для цього вам потрібно приготувати маринад. Візьміть:
- перець чорний горошком
- лавровий лист
- перець духмяний горошком
- вода
На 2,5 л води потрібно пів упаковки лаврового листу, 30-40 зерен чорного перцю і 20-30 – духмяного. Можете додавати спеції ще й на свій смак. Наприклад, розмарин, базилік.
Поставте маринад на вогонь. Коли закипить продовжуйте варити його на маленькому вогні ще 20 хв. Дочекайтеся, поки маринад вистигне.
Наступний етап: розчинити сіль у воді. Кількість солі залежить від кількості мʼяса. Вода має бути дуже солона. Ознакою цього буде біле забарвлення води. До неї влийте зварений маринад і розмішайте. Залийте ним мʼясо.
Примітка: якщо ви хочете коптити і курятину, і свинину, обовʼязково розділіть їх у різні ємності.
Залиште настоятися на добу або ж трохи більше у холодне темне місце.
Для ковбаси вам потрібно взяти:
- фарш телячий – 3 кг
- фарш свинний – 4-5 кг
- часник – 1 стакан
- сіль, перець – до смаку
- вода – 3 ст
- цукор – 1 ст.л.
Важливий нюанс в приготуванні ковбаси – відбивання. Спершу треба частинками взяти телячий фарш і відбити його до поверхні ємності, у якій він є. Тоді зʼєднати телячий і свинний фарш і відбивати вже разом. Потім додайте часник, стакан води з цукром і вимішуйте. Потім додайте сіль та перець – знову вимішуйте. Насамкінець додайте ще 1-2 ст води.
Сформуйте ковбасу.
Для копчення розпаліть дрова у буджарні. Зазвичай використовують дерево бука, але можна взяти і сливу. Тоді мʼясо буде більш червоним. Копчення може тривати 4-6 годин.
До слова, ковбаса швидше готується в порівнянні з мʼясом.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com
Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237