Коломия До сайту

Як приготувати шинку та ковбасу вдома

Зазвичай, люди звикли купувати шинку та ковбасу, які поставлять у кошик на Великдень. Втім, дехто більше полюбляє домашнє і традиційно у четвер готує вдома копчене мʼясо.

Інформатор ділиться рецептом.

Спершу вам потрібно замаринувати мʼясо. Для цього вам потрібно приготувати маринад. Візьміть:

На 2,5 л води потрібно пів упаковки лаврового листу, 30-40 зерен чорного перцю і 20-30 – духмяного. Можете додавати спеції ще й на свій смак. Наприклад, розмарин, базилік.

Поставте маринад на вогонь. Коли закипить продовжуйте варити його на маленькому вогні ще 20 хв. Дочекайтеся, поки маринад вистигне.

Наступний етап: розчинити сіль у воді. Кількість солі залежить від кількості мʼяса. Вода має бути дуже солона. Ознакою цього буде біле забарвлення води. До неї влийте зварений маринад і розмішайте. Залийте ним мʼясо.

Примітка: якщо ви хочете коптити і курятину, і свинину, обовʼязково розділіть їх у різні ємності.

Залиште настоятися на добу або ж трохи більше у холодне темне місце.

Для ковбаси вам потрібно взяти:

Важливий нюанс в приготуванні ковбаси – відбивання. Спершу треба частинками взяти телячий фарш і відбити його до поверхні ємності, у якій він є. Тоді зʼєднати телячий і свинний фарш і відбивати вже разом. Потім додайте часник, стакан води з цукром і вимішуйте. Потім додайте сіль та перець – знову вимішуйте. Насамкінець додайте ще 1-2 ст води.

Сформуйте ковбасу.

Для копчення розпаліть дрова у буджарні. Зазвичай використовують дерево бука, але можна взяти і сливу. Тоді мʼясо буде більш червоним. Копчення може тривати 4-6 годин.

До слова, ковбаса швидше готується в порівнянні з мʼясом.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237