Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Прикарпатку відправили до в‘язниці за те, що винила у війні українців

Агітаторку з Прикарпаття засудили на понад 5 років, бо вона звинувачувала українців у війні та жертвах.

Пише Інформатор, посилаючись на СБУ в Івано-Франківській області.

СБУ затримала мешканку Калуша, яка виявилась антиукраїнською інтернет-агітаторкою, в травні 2022 року.

50-річна жінка в соцмережі писала, що причиною агресії стала політика «русофобії, ксенофобії і відвертого фашизму», яку проводила Україна.

В Facebook на своїй сторінці калушанка переконувала, нібито цивільні авто, які намагалися евакуюватися з-під Києва, розстрілювали українці, «Азов» мародерствував у Маріуполі, а Київ, Харків та Львів обстрілювала українська тероборона.

Виправдовуючи російську агресію національною політикою, яку проводить Україна, жінка пропонувала видавати російським загарбникам «головних бандерівців», що, на її думку, мало вберегти решту населення від знищення.

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області підтвердив висновки досудового розслідування, яке здійснювали слідчі СБУ за ч. 3 ст. 436-2 КК України.

За виготовлення та поширення дописів, що містять виправдовування та визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України фігурантку засуджено до позбавлення волі на термін 5 років 6 місяців без конфіскації майна.

Викриття протиправної діяльності проводило Управління СБУ в Івано-Франківській області. Обвинувачення в суді підтримувала Івано-Франківська обласна прокуратура.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору