Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

18 квітня – яке сьогодні свято

У вівторок, 18 квітня 2023 року, в Україні триває 419-й день повномасштабного вторгнення рф. До Нового року залишилося 267 днів. Іменини сьогодні святкують Юрій, Марко, Семен, Георгій, Феодора, Агафія.

Детальніше про свята та пам’ятні дати цієї днини розповість Інформатор.

Церковні свята на Великодньому тижні за православним календарем відзначаються як Світла Седмиця. Кожний день після Воскресіння Господнього є святковим днем. Світлий вівторок – це день, пов’язаний із святкуванням Дня Іверської Ікони Божої Матері. Свято впроваджене на честь набуття образу на горі Афон у XI столітті.

День розповсюдження інформації про аутизм дорослих. Це день, присвячений підвищенню обізнаності про виклики та унікальний життєвий досвід дорослих зі аутистичним спектром. Подія відзначається 18 квітня щорічно з 2009 року.

День незалежності власників домашніх тварин. Ідея цього дня жартівлива: власники домашніх тваринок можуть розслабитись та відпочити від турбот про свого улюбленця, безцільно лежачи на дивані. Пофантазуйте 18 квітня щодо обміну з власною домашньою твариною: нехай вона зробить за вас якусь роботу (наприклад, принесе капці), а ви люб’язно пограєтесь із нею.

День власників домашніх тварин День незалежності власників домашніх тварин

День заснування Товариства Червоного Хреста в Україні. Адже цього дня у 1918 році завдяки Маріїнській громаді сестер милосердя у Києві відбувся перший з’їзд товариства.

Всесвітній день радіоаматора. Дата святкування обрана на честь дня створення Міжнародного союзу радіоаматорів, що відбулось цього дня у 1925 році у Парижі.

Міжнародний день жонглерів. Це люди, котрі мають неймовірно розвинену спритність рук. Таке вміння вони майстерно використовують задля того, аби ритмічно підкидати й ловити предмети, тобто жонглювати. Найчастіше жонглюють кульками.

Міжнародний день пам’яток та історичних місць. Неможливо уявити Київ без Софійського собору, Індію — без Тадж-Махалу, а США без Великого каньйону. Подібні місцевості й споруди свідчать про історичну та природну унікальність, тому мають цінність культурного спадку. Навіть найдосвідченіші мандрівники отримують незабутні враження від їхньої краси, величі й різноманіття. Таким місцям і спорудам присвячено день, який змушує всіх небайдужих людей звернути увагу на необхідність збереження цих важливих для культури й історії об’єктів. Це Міжнародний день пам’яток та історичних місць, також відомий як День всесвітнього спадку, який відзначається щороку 18 квітня.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору