Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Сухі вінки і калабані: як виглядає скверик біля пам’ятника Степану Бандері в Коломиї

Пам’ятник Степанові Бандері в Коломиї відкрили ще до проголошення Незалежності України – 18 серпня 1991. Саме напередодні 750-річчя нашого міста. Щоразу у перший день року тут людно і урочисто. А як зараз?

Журналісти Інформатора застали тут сухий вінок, прапорці на присосках, обрізані туї, калабані, тюльпани в бур’янах і криву бруківку.

І тільки чорна хлібина зі свічкою натякає, що тут хтось тут бував від часу урочистостей 1 січня, у День народження провідника.

Маємо надію, що влада міста зверне на це увагу, адже не Писанкою єдиною живе місто, догляду і бодай мінімального ремонту потребують й інші площі та сквери, нехай там і немає комерції.

Нагадаємо, що цей пам’ятник відкрили в Коломиї за 6 днів до проголошення Незалежності України 18 серпня 1991, саме напередодні 750-річчя нашого міста.

Це копія пам’ятника, встановленого у рідному селі Степана Бандери, — Старому Угринові Калуського району.

До теми: 1 січня народився Степан Бандера: факти про провідника, яких ви раніше не знали

Відкривали архітектурний ансамбль з погруддям Степану Бандері в’язень комуністичних концтаборів В. Глива і маленький хлопчик з Коломиї. До постаменту лягла грудочка землі з могили Провідника ОУН у Мюнхені.

А 1992 позаду пам’ятника встановлено металеву огорожу.

Спорудження пам’ятника значною мірою виконували активісти демократичних об’єднань і добровольці у позаробочий час і безкоштовно, а місце встановлення пам’ятника цілодобово охороняли аж до дня відкриття.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору