Інформатор Коломия

ВЛАДА

Могили у воді, а крізь новий асфальт прорізались кульбаби: як виглядає кладовище в Коломиї

Напередодні Великодніх свят в редакцію Інформатора написала пані Оксана з Коломиї з прохання порушити питання підтоплення могил. Наші журналісти приїхали і побачили окрім затоплення ще й неякісну роботу з асфальтування доріжок.

Деталі у вигляді подає Інформатор, очікуючи відповіді на інформаційний запит міській раді.

Такими були слова звернення коломинки Оксани.

“Вода там постійно стоїть, навіть влітку, коли дощі, – продовжує жінка. – Могилки повністю у воді. Дорога між рядами у жахливому стані, болото, калюжі, пройти неможливо, не кажучи проте, як дійти до могил по воді”.

Мова йшла про частину кладовища, де нові поховання. А проте вода стоїть і обабіч центрального входу від головних воріт, і навіть біля могил полеглих Героїв.

За поясненнями ми звернулися до директора КП “Коломийська міська ритуальна служба” Романа Гушулея.

Він пояснив, що наразі у службі працюють над проєктом водовідведення з кладовища. Але коли можна очікувати цих змін наразі не готовий сказати.

Що ж до нових асфальтованих доріжок між рядами, то наразі підприємство тільки відфотографувало пошкодження асфальту, але зі скаргами на якість робіт не зверталося.

Нагадаємо, що ці ремонти проводилися за кількома закупівлями: окремо заключали договір на закупівлю асфальто-бетонної суміші на 1 млн  194 тис грн, а також у КП “Полігон Екологія” замовило послугу виконання робіт по асфальтуванню та прокату МАЗу на майже 200 тис грн обидві. Хоча техніку комунальне підприємство “Коломийська ритуальна служба” орендує час до часу, тому повну вартість робіт по влаштуванню та асфальтування доріжок на кладовищі по вул. Довбуша журналісти Інформатора очікують у відповіді на інформаційний запит.

Нагадаємо, що доріжки на міському кладовищі заасфальтували у листопаді 2022 року. Перші ознаки руйнування з’явилися ранньою весною 2023 року.

Фотозвіт (середина квітня 2023 року).

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237 

Наталка Сандецька

Нагору