Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На вул. Січових Стрільців руйнується підвищення багатоповерхівки

У Коломиї руйнується берегоукріплення дев’ятиповерхового будинку по вулиці Січових Стільців, 23. Еколог вважає, що все через зрізку зелених насаджень, які тримали беріг.

Пише Інформатор.

Еколог та спеціаліст в лісовому господарстві Василь Лютак стверджує, що через бездумне знесення зелених насаджень та самосівів відбулась ерозія ґрунту, а під бетонними плитами утворилися порожнини. Це і призвело до руйнування берегоукріплення.

У листопаді 2018 року по вул. Січових Стрільців, 23 (напроти аптеки) зрізали 28 дерев, серед яких – 4 цінної екзотичної породи – оцтові дерева. За його словами Василя Лютака, працівники управління комунального господарства під керівництвом спеціаліста Людмили Білейчук знесли зелені насадження без всяких дозвільних документів на рубку.

Еколог додає, що ці дерева на бережку виконували особливі захисні функції, якраз вони тримали берег.

Відтак за цих 5 років коренева система згнила, утворились порожнини і пішла ерозія (зсув) ґрунту. Але найбільше очевидно руйнування бетонного укріплення берега.

Наприкінці 2018 року, за словами Василя Лютака, ГО “Зелений світ” здійснило акт обстеження знесених зелених насаджень і направило його у Коломийську міську раду. Тоді отримало таку відповідь:

 Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Ольга Пукавчук

Нагору