Інформатор Коломия

ВЛАДА

Чому “Двоє оголених чоловіків” не показали у філармонії на Прикарпатті

20 квітня у обласній філармонії Івано-Франківська мала відбутися вистава “Двоє оголених чоловіків”, яка здобула високі відзнаки в Парижі у 2015 році. Організатори показу натякають, що заборонили виставу рішенням Івано-Франківської районної військової адміністрації. Голова РВА заперечив звинувачення і пояснив, що мало місце порушення порядку отримання дозволу на проведення масових заходів.

Про заборону вистави на своїй сторінці у фейсбуці повідомив підприємець та блогер Гарік Корогодський.

“Чи то новини Франківського котла. Чи то голова ВРДА Франківську, який ЗАБОРОНИВ виставу “Двоє оголених чоловіків”, виставу, котра виборола премію Мольєра у 2015 у Парижі, виставу, де грають народні артисти України, він, Олександр Ярощук, прийняв за ракету статтєвий орган Вертинського?”, – написав на своїй сторінці  Гарік Корогодський

Гарік побажав Олександру Ярощуку “нових подвигів у захисті жителів міста від аморальної х@ні!”. Та повідомив, що глядачам повернуть гроші чи запросять на виставу в інші міста за цими ж квитками.

Виставу називають “скандальною постановкою від головного бешкетника країни Гаріка Корогодського”. Сам він у дописі зауважив, що виставу заборонив голова Івано-Франківської ВРДА Олександр Ярощук. Мовляв, “афіша не відповідає нормам моралі”.

Зауважимо, що в області масові заходи відбуваються за погодженням районних військових адміністрацій.

Голова військової районної державної адміністрації Олександр Ярощук каже, що пропонував організаторам перенести виставу і подати запит, як слід. І виставу він не забороняв, просто існують правила під час військового часу.

Він назвав брехнею все, що написав у фейсбуці Гарік Корогодський.

“Не треба мене звинувачувати у пуританстві. Але має бути порядок!” – каже Ярощук.

Також Олександр Ярощук повідомив, що до сьогоднішнього дня запит на виставу в РВА не надходив. А сьогодні в обід його почали шукати люди із запитом, щоби отримати дозвіл на виставу.

“Зазвичай запит подається за 10 днів. Ну, нехай би подали за п’ять, ну за три. А то я в обід лише вперше почув про цю виставу. Я запропонував: подайте в нормальному режимі запит, перенесіть виставу на інший день і подайте запит, як має бути. Не треба на мене вішати собак, що я заборонив! Не треба звинувачувати мене в пуританстві! Я нічого не забороняв! Є військовий час, є правила, чому я маю порушувати ці правила?” – каже голова РВА.

Про що вистава
Сірий ранок. Успішний паризький адвокат Ален Крамер прокидається у своїй спальні голий. Повертає голову, замість дружини поруч його помічник. Теж голий. Жоден не може зрозуміти, що це — конкуренти? вудуїзм? Неочікувано зʼявляється дружина Крамера. Доводиться вигадувати найнеймовірніше заради шлюбу. Життя перевертається догори дриґом.

У п’єсі, яка стала сенсацією театру Мадлен в Парижі, поєднуються риси водевіля та комедії із театром абсурду. Гомерично смішні діалоги, жарти на межі фолу, інколи за межею, але при цьому напрочуд серйозні теми. Попри «полуничку», пʼєса не про гомосексуалізм, про ілюзорність правди.

Критики називають п’єси Себастьяна Тьєрі «розумним бульваром» і порівнюють із творами Іонеско, Беккета, Адамова. Нагадаємо, що вистава «Двоє голих чоловіків» — номінант премії Мольєра 2015 року.

У виставі грають Олексій Вертинський, Людмила Смородіна, Артем Ємцов та Ксенія Вертинська.

Режисерка: Ольга Гаврилюк.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору