Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Рись Станіслав потрапив у фотопастку

Експерти WWF-Україна розпочали онлайн-моніторинг рисі в Карпатах. У його рамках на рись Станіслава одягли спеціальний телеметричний нашийник.

Пише Інформатор з посиланням на “Еспресо. Захід”.

“Експерти WWF-Україна у співпраці з Ясінянським лісомисливським господарством та Івано-Франківською ветеринарною клінікою “ОлВет” відловили та одягнули на самця рисі телеметричний нашийник з GPS-GSM передавачем. Це перший етап телеметричних досліджень великої кішки в Українських Карпатах, який успішно реалізували у Закарпатській області”, – кажуть у фонді.

До слова, Станіслав – статевозрілий 2-3-річний самець рисі вагою 21,3 кг.

За словами працівників фонду, цей експеримент дасть змогу порівняти між собою карпатську та балтійську популяцію рисі, поведінку та екологію тварини за різних умов.

Прилад обладнаний технічними засобами, які фіксують різні параметри, наприклад, конкретне місце перебування тварини. Інформація передається на віддалений сервер, до якого мають доступ науковці.

“Нашийник, який носить Станіслав, може працювати 1-2 роки в залежності від природних умов та режимів роботи. Далі він самостійно відпаде. Його розробила польська компанія “Ecotone Telemetry” з урахуванням біологічних та поведінкових особливостей виду, він не шкодить тварині і не заважає їй у повсякденному житті”, – кажуть у WWF-Україна.

Окрім Станіслава, до фотопасток експертів WWF-Україна потрапили й інші місцеві рисі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору