Свята вже позаду, але на вихідних хочеться потішити своїх близьких чимось смачненьким. Як щодо запашного “Спартака”, який тане у роті? Запевняємо, у вас попросять ще шматок.
Рецептом ділиться Інформатор.
Інгредієти для коржів:
- цукор – 1 стакан,
- мед – 2 ст л,
- яйця – 2-3 шт,
- вершкове масло – 150 г,
- какао – 3 ст л,
- борошно – 2 стакани,
- сода – 1 ч л.
Інгредієнти для крему:
- цукор – 1 стакан,
- крохмаль – 2 ст л,
- яйця – 2 шт,
- молоко – 3 стакани,
- борошно – 4 ст л,
- масло – 200 г,
- ванільний цукор – 1 уп.
Спосіб приготування:
Візьміть цукор, мед, яйця та перетріть їх. Додайте масло кімнатної температури та покладіть на вогонь. Ознака готовності – всі інгредієнти мають розтанути, доведіть до майже кипіння.
В окремій ємності просійте борошно, какао і соду та перемішайте. До цього влийте гарячу масу та замісіть тісто спершу ложкою, а потім – рукою. Під час замісу додавайте борошно, щоб тісто було пружним. Сформуйте “ковбаску”, заверніть у харчову плівку та 2-3 години поставте тісто у холодильник.
Пізніше розтачайте тісто дуже тонко, проколіть вилкою та випікайте при температурі 200°С 3-5 хв.
Для крему:
Перетріть цукор та яйця. До них влийте крохмаль, розчинений у молоці. Потім долийте решту молока. Вимішайте та покладіть на вогонь. Варіть, постійно помішуючи на малому вогні допоки не загусне. В гарячий крем додайте борошно та вимішайте. Потім додайте масло і ванілін – вимішайте. Охолоджений крем нанесіть на корж та зберіть торт.
Смачного!
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com
Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237