Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Львові відкрили фонтан у честь загиблого Да Вінчі

Загиблому Герою України Дмитру Коцюбайлу, який загинув, боронячи Україну від російського окупанта, відкрили пам’ятний фонтан у Львові.

Пише Інформатор з посиланням на Суспільне.

Відкриття відбулося 21 квітня у Львові на Галицькій площі. Таким чином вшанували Дмитра Коцюбайла й усіх добровольців російсько-української війни.

“Я давно товаришував з Дмитром і вважаю, що він не просто людина. Він – це явище для України, тому я зателефонував меру Львова і запропонував увічнити ім’я людини, яка напевно буде мати свої сторінки у шкільному підручнику. Треба розуміти, що ми маємо своїх героїв не тільки в історії, яка була, але і в новітній історії”, – розповів Всеволод Кожемяка.

Фонтан виконали з того ж матеріалу, як розташований поблизу Меморіал Небесної Сотні.

“Іржаве покриття дало можливість у одне поєднати фонтан та Меморіал Героїв Небесної Сотні. Це елемент сучасності. Використовується у багатьох об’єктах в світі. Метал має елемент корозії, але цей корозійний процес зупинено. Тобто це є міцний метал, так задумано, це не є вада виробництва”, – сказав головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

На площі присутні посадили дерева.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору