Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Який сьогодні день? | 23 квітня

У неділю 23 квітня 2023 року, в Україні триває 424-й день повномасштабного вторгнення рф. До Нового року залишилося 262 днів. Іменини сьогодні святкують  Максим, Олександр, Федір та Яків

Детальніше про свята та пам’ятні дати цієї днини розповість Інформатор.

Всесвітня ніч книги (World Book Night) – свято читання та книги, яке щорічно проходить 23 квітня.

Подія “Всесвітня ніч книги” розпочалася ще у 2011 році у Великобританії та Ірландії, коли Джеймі Бінг, доктор медичних наук, запропонував цю ідею. Ідея виникла на конференції книжкової індустрії і, власне, передбачала надихати читати дорослих людей більше та спонукати знаходити для цього час. Всі скаржаться на брак часу для читання. Читання вночі – ось спосіб для дорослих знайти час, щоб читати більше.

Існує чудова традиція у цей день – дарувати книги. Усім! У цей день книги роздаються , в першу чергу, серед тих, хто не читає регулярно, і даруються через організації, зокрема в’язниці, бібліотеки, коледжі, лікарні, будинки для людей похилого віку та притулки для бездомних.

День Шекспіра відзначається щорічно 23 квітня. Shakespeare Day або Talk Like Shakespeare Day. Цей день вважається датою народження (дата народження невідома, 26 квітня він був хрещений 1654) і також – дата смерті Вільяма Шекспіра (1616). День Шекспіра присвячений вшануванню життя та творчості легендарного драматурга, поета й актора, що є найвидатнішим анлійських письменників.

Щороку 23 квітня відзначають Міжнародний день творця (International Creator Day), щоб відзначити творців контенту, які впливають на життя людей. Цей день є способом визнати та оцінити позитивний вплив творців соціального контенту на наше життя, що роблять це своїми відео, надихаючи, навчаючи, розважаючи та забезпечуючи комфорт. Причому ця подія присвячена як всесвітньо відомим авторам, так і початківцям або творцям для вузького кола споживачів.

Антипасха відзначається у наступну неділю після Великодня, тобто на 8-й день. Історично Антипасха виникла в часи Ісуса Христа та пов’язана з його другою появою перед апостолами після розп’яття. Оскільки апостол Фома не був присутній при явленні у день воскресіння, він засумнівався у можливості такого дива та вимагав підтвердження, яке і сталося саме цього дня. Тому інша назва свята – Фомина неділя (Провідна неділя). Слово ж «Антипасха» має грецьке коріння та вживається у значенні «замість Пасхи, друга Пасха, доповнення до Пасхи». Воно символізує оновлення Великоднього свята.

23 квітня кожного року відзначаємо наукове свято – Всесвітній день лабораторій (World Laboratory Day).

Щорічно 23 квітня світ відзначає Міжнародний день іспанської мови. Дата святкування обрана на честь дати смерті видатного іспанського літературного класика, автора знаменитого роману «Дон Кіхот» – Мігеля де Сервантеса. Свято започаткувала Організація Об’єднаних Націй 19 лютого 2010 року.

23 квітня кожного року відзначаємо Міжнародний день англійської мови. Дата святкування обрана на честь дати народження й смерті славетного англійського драматурга, національного символу Англії – Вільяма Шекспіра. Подію започаткувала Організація Об’єднаних Націй 19 лютого 2010 року.

Щорічно 23 квітня відзначається професійне свято – День водія шкільного автобуса.

23 квітня кожного року Україна відзначає професійне свято – Всеукраїнський день психолога. Психологія вивчає людську психіку, поведінку та психічні процеси. Психологи рятують людей від самогубства, депресії, апатії, допомагають налагодити взаємовідносини з іншими та виконують ще багато суттєвих завдань.

Книги — це справжній всесвіт для мрійників. Одні мрійники пишуть про неймовірні історії й небачені світи, інші занурюються в написане, подорожуючи в просторі та часі, не виходячи з дому. Книги володіють унікальною здатністю як розважати, так і навчати людей. Вони одночасно є засобом для дослідження найпотаємніших куточків нашої душі та всього, що знаходиться за межами нашого особистого досвіду.  Щоб підкреслити важливе значення книг, письменників та авторських прав, які їх захищають, ЮНЕСКО в 1995 році проголосила Всесвітній день книг і авторського права, який відзначається щорічно 23 квітня.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору