Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Працівник Івано-Франківського ТЦК отримав штраф за водіння напідпитку та ДТП

В Івано-Франківську суд розглядав справу головного спеціаліста Івано-Франківського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який нетверезим вчинив ДТП.

Деталі розповідає Інформатор, опираючись на постанову Івано-Франківського міського суду.

Інцидент стався ввечері 10 лютого по вул. Надрічній в Івано-Франківську. Керуючи автомобілем Skoda Octavia, водій не вибрав безпечної швидкості руху та був неуважним за кермом, тому з’їхав з дороги і пошкодив своє авто. Зазначається, що у керманича був запах алкоголю з рота та порушення мови. Від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння він відмовився.

Чоловік свою вину не визнав та пояснив, що він того дня дійсно був напідпитку, але але автомобілем не керував та не вчиняв ДТП, а був лише пасажиром авто. Він сказав, що за кермом авто їхав його колега, який кудись пішов, можливо додому.

Очевидець ДТП у суді повідомив, що того дня їхав в автомобілі по вулиці Надрічній з дружиною та її колегою. Попереду вони побачили, що автомобіль Skoda Octavia врізався в бордюр. Вони відразу зупинилися, свідок підбіг до водія та допоміг йому вийти з авто. У машині спрацювали подушки безпеки, а від водія було чути запах алкоголю. Згодом підійшла дружина свідка та спитала водія, чи потрібна медична допомога. На що той відповів, що він в порядку. На місце ДТП приїхали працівники поліції та працівники Військової служби правопорядку.

Колега головного спеціаліста Івано-Франківського міського ТЦК та СП, який нібито керував його автомобілем, розповів, що 10 лютого був у військовому комісаріаті, а фігурант у кафе напроти був на поминках. Цей колега начебто сів за кермо і віз обвинуваченого додому. За його словами, коли трапилася ДТП, він повернувся на роботу забрати телефон, щоб викликати евакуатор, але повернувшись за пів години, на місці ДТП вже були працівники поліції та багато людей.

Суд не приймає до уваги показання свідка, адже не вірить їм. Суд також вважає, що цього свідка взагалі не було на місці події – він не надавав показів працівникам поліції на місці ДТП, не звертався до поліції і після аварії.

Івано-Франківський міський суд визнав головного спеціаліста Івано-Франківського міського ТЦК та СП винним у вчиненні правопорушень та зобов’язав його сплатити 17 000 штрафу та рік заборонив керувати транспортними засобами.

Втім, справу розглядатимуть наступного тижня, адже постанову оскаржено.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору