Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Спогади про Коломию від викладача Києво-Могилянської академії Сергія Поліщука

Коломия – одне з найкращих міст України. Сюди часто приїжджають туристи і одна з перших локацій, яку вони хочуть побачити, – Музей писанкового розпису. Сергій Поліщук також побував біля Писанки та поділився враженнями.

Ділиться Інформатор.

Пан Сергій ділиться, що раніше бував у Коломиї проїздом і бачив це місто лише у вікно автомобіля.

“Вона мені була схожа на маленький Львів. І коли я попав сюди вперше, мої очікування справдилися. Аби не просто гуляти, я вирішив завітати у музеї. Спершу я відвідав Національний музей Гуцульщини і Покуття”.

Відтак найбільше пана Сергія вразили роботи різьбярів та ковалів. Це витончені вироби українців, про які знав увесь світ. Вони організовували власні школи і дотепер залишилися їхні учні, які майстерно продовжують раніше розпочату справу.

“Потім я продовжив прогулянку Коломиєю і насолоджувався її компактністю, адже я родом з Києва і мені хотілося такого затишку. Тут було тепло і комфортно. Я думав, що після Музею Гуцульщини не осилю більше інформації. Та побачивши Писанку, не втримався і завітав ще й туди”, – ділиться спогадами Сергій Поліщук.

Музей писанкового розпису чоловік впізнав одразу, ще від пам’ятника Івану Франку. Він поринув у витвори мистецтва, які представлені у Музеї. Пан Сергій спершу зробив кілька фото, а потім не втримався і на смартфон зняв усе, що впадало в очі. Йому хотілося передати атмосферу.

“Я не бачив такої концентрації різних писанок. Я колись сам відвідував майстер-класи. І діти в школі розписують щороку писанки, але тут я побачив таку цінну колекцію. Різні візерунки, поєднання кольорів, стилі… І знову-таки приємно, що це все наше, рідне, українське. Це наше мистецтво. А особливо це вражає в умовах війни”, – поділився Сергій Поліщук.

Окрім того, пана Сергія вразили коломияни своєю привітністю та щирістю. Вони з радістю показували йому дорогу та розповідали, як зручніше пройти.

Ось такий сюжет вдалося зняти пану Сергію під час візиту до Коломиї.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору