Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

6500 $, аби виїхати за кордон: схема від прикарпатців

Двоє прикарпатців нелегально переправляли за кордон військовозобов’язаних чоловіків. Вони вносили неправдиві відомості до інформаційної бази “Шлях”. Обом фігурантам уже повідомили про підозри.

Пише Інформатор з посиланням на поліцію Прикарпаття.

В ході досудового розслідування встановили, що до незаконної схеми причетні 35-річний та 30-річний мешканці Тлумацької ТГ. Фігуранти виготовляли для військовозобов’язаних документи, за якими влаштовували їх на роботу водіями вантажних мікроавтобусів у приватне підприємство. Потім вносили ці відомості в інформаційну систему “Шлях”. Таким чином призовники могли перетинати державний кордон.

За таку можливість з одного чоловіка зловмисники брали по 6 500 доларів. Спершу вони отримували “аванс”, а згодом решту суми.

Затримали зловмисників поблизу прикордонного пункту Порубне в Чернівецькій області. Фігуранти намагалися втекти. Одного чоловіка затримали, інший наразі перебуває у розшуку.

За місцями проживання фігурантів правоохоронці провели обшуки. Вилучили гроші, копії документів, вогнепальну зброю, боєприпаси та транспортні засоби, на яких перевозили “клієнтів”.

Одного із фігурантів уже затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомили підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою.

Спільнику слідчі заочно повідомили про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору