Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На вихідні до Львова: театр Заньковецької презентує новий репертуар

Коломияни безсумнівно полюбляють і гарні вистави, і незабутні подорожі. А як ж поєднати їх, коли вільний час є лише на вихідних? Тоді збираємося до Львова та йдемо в театр заньковецької, там якраз новий репертуар. Тільки зробіть це правильно, за алгоритмом, який вам пропонує Інформатор:

  1. Спочатку ознайомтесь із оновленим репертуаром. Актори театру імені Марії Заньковецької не дозволять нудьгувати. Вони показуватимуть улюблені вистави дітей, документальні драми, вистави за творами українських письменників. Це і “Катерина” Тараса Шевченка, і “Наталка Полтавка” Котляревського, і “Сватання на Гончарівці” Квітки-Основ’яненка та інші . А ще точно має зацікавити етнографічне представлення, ірландська чи екстентрична комедії, етно-хоррор, комедія “з гірчинкою”, п’єси та вистави з позначкою 18+. Ну і звісно, як без прем’єр. Театр імені Марії Заньковецької готовий показати прем’єри вистав “Полісянка”, “Микита Кожум’яка”, “П’ять пісень Полісся”, “Приборкання Норовливого” та “Ой не ходи, Грицю, та на вечорниці”.
  2. Милуйтесь будівлею. Будинок театру є унікальною спорудою, а історія його будівництва розпочалась у далекому 1783 році. Сам австрійський імператор Йосиф ІІ подарував громаді ділянку для облаштування загальноміської споруди. Тоді суспільство та влада і вирішили будувати тут театр. Але активне будівництво розпочалось аж через понад 50 років. Головним ініціатором та інвестором був граф Станіслав Скарбек і у 1842 році будинок відкрили, назвавши її “Скарбківським театром” . Тоді він був третім за розмірами театром Європи. У 1917 році за наказом президента Центральної Ради Михайла Грушевського він став першим Національним театром України. Молодим театром опікувалась вже на той час зірка всього українського театру Марія Заньковецька.
  3. Заходьте всередину, зробіть фото як порядні пан та пані, пройдіться холом, відчуйте ту особливу атмосферу давнього театру Галичини. Величезні зали, арки, колони, люстри у вигляді підсвічників – це те, що додає своєрідного шарму цій будівлі. До слова, сама будівля театру займає цілий квартал.
  4. Вимкніть гаджети, так наче їх не існує. Тоді на дві три години дайте собі побути всередині вистави. Зібравши на сцені справжніх професіоналів, вистави Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької зможуть знайти відголосок у кожному серці.

Національний театр імені Марії Заньковецької у Львові знаходиться на вулиця Лесі Українки, 1.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі? Звертайтесь: kl.informator@gmail.com або за номером телефону: 096 545 8237

Нагору