Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Пʼять злочинів за добу вчинили двоє мешканців Коломиї

Двоє мешканців Коломиї за одну добу проникли в житло, вчинили грабіж та незаконно позбавили волі 15-річну дівчинку. Правоохоронці оперативно затримали зловмисників.

Пише Інформатор з посиланням на пресслужбу поліції області.

15-річна мешканка Надвірної повідомила, що двоє невідомих зловмисників незаконно позбавили її волі.

Спершу, сказавши, що беруть собаку на парування, вони виманили потерпілу з помешкання. Потім, погрожуючи фізичною розправою, змусили дівчину впустити їх до квартири, де перебувало ще троє підлітків, віком 12 та 13 років. Мама дівчини на той момент була на роботі, а батько – на фронті.

Зловмисники вимагали віддати пітбуля. Не знайшовши його в помешканні, фігуранти відібрали в неповнолітніх мобільні телефони “Xiaomi Redmi 9A”, “HUAWEI Y6s”, “Redmi Note 11” та банківські карти.

Після цього вони змусили 15-річну дівчину сісти в автомобіль “Honda”, де утримували її проти волі. Дівчину відвезли на околицю Надвірної, і лише там вона змогла вийти з транспортного засобу та втекти.

Правоохоронці розпочали оперативно-розшукові заходи, аби знайти зловмисників.

Поліцейським вдалось з’ясувати особи фігурантів. Ними виявились 27- та 22-річні мешканці Коломиї. Чоловіки раніше не мали судимості.

Після скоєння злочинів вони переховувались, але їх оперативно розшукали в Коломийській ТГ. А відтак затримали в процесуальному порядку за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:

  • ч. 4 ст. 189 (Вимагання, що завдало майнової школи в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою);
  • ч. 4 ст. 186 (Грабіж, вчинений у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану);
  • ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини);
  • ч. 2 ст. 162 (Порушення недоторканності житла);
  • ч. 1 ст. 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) Кримінального кодексу України.

Невдовзі суд обере підозрюваним запобіжний захід.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору