Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Прикарпатські рятувальники взяли участь у спеціальних навчаннях «Rescue Days Ukraine 2023»

У період з 20 по 22 квітня члени місцевої і добровільної пожежної охорони Прикарпаття взяли участь у спеціальних навчаннях “Rescue Days Ukraine 2023”.

Інформатор з посиланням на ДСНС області розповість детальніше.

До цих навчань залучались рятувальники Головних управлінь зі всієї України, підрозділів центрального підпорядкування, навчальних закладів системи ДСНС, а також було залучено 65 добровольців зі всієї області, з яких було сформовано 13 команд.

Кожна з команд відпрацювала медичні навички. Добровольці навчилися визначати характер і джерело травми, зупиняти кровотечі, накладати джгути-турнікети, навчилися виконувати серцево-легеневу реанімацію за відсутності в постраждалого дихання після екстреного виймання з транспортного засобу та розташувати постраждалого на горизонтальній поверхні.

Пізніше разом з інструкторами відпрацювали надання допомоги при ДТП.

“Для добровольців це був безцінний досвід, адже дані навчання поєднали теоретичні знання з практичним відпрацюванням найскладніших дорожньо-транспортних пригод, тож вони мали змогу навчитися ліквідовувати наслідки аварій, працювати з сучасним спецобладнанням та рятувати постраждалих”, – додають у дописі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору