Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї запланували масштабні ремонтні роботи в електромережах

З 1 по 31 травня в центрі Коломиї триватимуть масштабні ремонтні роботи у електромережах 0,4 кВ. Відтак енергетики попереджають можливі планові вимкнення електропостачання.

Детальніше розповідає Інформатор з посиланням на сайт обленерго.

Ремонтні роботи пов’язані із технічним переоснащенням повітряних ліній класу напруги 0,4 кВ з застосуванням самоутримних ізольованих проводів. Їх проводитимуть фахівці підрядної організації ТОВ “ЕлектроПолюс-ІФ”.

 “Зараз проводи проходять по кронштейнах фасадів будинків, і звичайний, неізольований провід обслуговувати там складно. Тепер лінії протягнуть самоутримним ізольованим проводом – СІПом. Він значно простіший та менш вибагливий в обслуговуванні. Частина ліній залишаться на кронштейнах, а частину виведуть на електроопори. Нові лінії будуть набагато стійкіші проти сили вітру чи падіння гілок, а якщо під час буревію СІП і порветься, то ризик від нього для життя людини нижчий, ніж від старого оголеного проводу.

Окрім того підвищиться якість електропостачання та стан напруги через більше січення проводу СІП та кращу пропускну здатність. Це дуже важливо для центральної частини міста, яке активно розвивається. Виробники дають гарантію на СІПи щонайменше 30 років”, – каже Анатолій Косован – директор філії обленерго “Коломийська”.

Планові вимкнення електропостачання стосуватимуться мешканців та бізнесу по вулицях: Мазепи (№1-74), Козланюка, Войнаровського (№9-21), Валова (№43-67), Стуса, Шухевича, Коновальця. Відбуватимуться вони у робочі дні з 1 по 31 травня.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору