Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Верхній Вербіж провів в останню дорогу Героя Михайла Гаврилюка

На жаль, війна триває та приносить нові імена, що ідуть у вічність… Сьогодні, 26 квітня, опечалена Нижньовербізька громада провела в останню дорогу Героя Михайла Гаврилюка. Військовий поклав своє молоде життя за свободу і незалежність України, за мирне життя кожного з нас.

Інформатор віддав останню шану воїну, щоб про їхні подвиги та життя усі знали й пам’ятали.

Провести молодого Героя в останню дорогу прийшла сім’я, родина, багаточислельна громада, духовенство та побратими.

Гаврилюк Михайло Петрович народився 19 вересня 1995 року в селі Верхній Вербіж у сімʼї Петра та Марії Гаврилюків. З дитинства військовий був спокійний, урівноважений і доброзичливий. Завжди допомагав людям у важких ситуаціях. Був скромним і чесним.

Закінчив Нижньовербізьку школу та Коршівський професійний аграрний ліцей. З 2014 року активно проявляв свою громадянську позицію на Майдані, пізніше вступив до “Правого сектору”.

25 лютого 2022 року записався добровольцем до лав Коломийської територіальної оборони. З вересня 2022 року перебував на лінії фронту. Михайло був стрільцем і водночас електриком 102-ї окремої бригади територіальної оборони імені полковника Дмитра Вітовського.

Був нагороджений двома відзнаками за проявлену мужність та відвагу в боях з окупантами.

Герой загинув 23 квітня 2023 року внаслідок артилерійського обстрілу на території Запорізької області.

Михайло був хорошим люблячим сином, чоловіком та батьком. Син Святослав народився в той час, коли Михайла перевели на передові позиції. Батько бачив синочка лише у перші дні після народження. У Героя також залишилася донька.

Вічна пам’ять та слава Герою! Ми завжди будемо пам’ятати тих, хто боровся за нашу Україну!

Нагору