Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Після численних скарг калушан вулиці Коновальця повернуть законну ширину

Минулого тижня калушани були невдоволені роботою комунальних служб, адже на вулиці Коновальця під час ремонту дорога раптово звузилася. Щоб вирішити цю проблему влада скликала координаційну раду.

Інформатор Калуш побував на засіданні й розповів детальніше про цю справу.

Ще в січні цього року, “Калуш автодор” після відновлення труб на цій частині дороги почали проводити підготовчі роботи для відновлення дорожнього покриття. Проте, після їхніх останніх робіт на цій території дорога звузилася на 1,5 метра ширини.

“Даний відрізок дороги на вул. Коновальця знаходиться в приватному секторі й немає доцільності в ширині дороги 6 метрів. Щоб уникнути нових перекопів дороги для обслуговування мереж прийнято рішення звузити дорогу. Дані зміни не будуть завдавати незручності для автомобілістів та мешканців міста”, – розповіло керівництво “Калуш автодору”.

На засіданні Координаційної ради стало відомо, що відповідних дозволів та проєктів на таке звуження у “Калуш автодору” не було.

“Якщо там встановлені бордюри на таку ширину, то “Калуш автодору” це може обійтися штрафом. Я після засідання можу перевірити”, — зазначив Віталій Слівінський, в.о. начальника відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції в Івано-Франківській області.

Під час обговорення звучало багато інших варіантів розв’язання проблеми, наприклад, встановлення знаку “Перевага руху”, але для розміщення такого знаку ця вулиця має надто довгу протяжність, а виїзд на вулицю Фінську для таких маневрів автомобілів має погану видимість.

Ще звучав такий цікавий варіант — звузити дорогу лише на пів метра. Це могло б дати потрібну ширину для автоманеврів і комунікації зможуть залишитися за межами проїжджої частини. Проте і цей варіант також зазнав фіаско, оскільки для цього потрібно створювати нову документацію і погоджувати новий проєкт вулиці.

Зрештою, після довгих дебатів та вагомих аргументів координаційна рада одноголосно прийняла рішення — дорогу відремонтують не звужуючи її.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору