Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Яке свято 30 квітня?

У неділю, 30 квітня 2023 року, в Україні триває 431-й день повномасштабного вторгнення рф. До Нового року залишилося 245 днів. Іменини сьогодні святкують: Михайло, Марія, Тамара, Федір, Олександр.

Що святкують в Україні та світі розкаже Інформатор.

День прикордонника. В Україні ця подія відзначається 30 квітня щороку. Святкування – можливість віддати пошану військовослужбовцям, які охороняють межі держави, а також віддячити прикордонникам, що дістали поранення або загинули при виконанні службових обов’язків.

День зачіски або День вдячності перукарям – це свято, коли відмічають працю перукарів та перукарок, стилістів та усіх, хто створює справжні шедеври, допомагаючи нам повірити в себе. Це неофіційне американське свято, яке відзначається 30 квітня.

День зачіски

Міжнародний день свічкаря. Святкування події покликане привернути увагу до цікавого ремесла свічкарів. Зараз навіть в інтернеті існує не дуже багато популярних груп, співтовариств та форумів для спілкування свічарів. А спеціальних подій взагалі немає. Започатковано Міжнародний день свічкаря у 2017 році. Шанувальники цього цікавого ремесла отримали можливість відзначати своє свято. Мистецтво свічкарства об’єднує дуже багато людей від новачків до справжніх професіоналів. Незвичний формат свічкарської справи набуває популярності серед тих, хто полюбляє створювати цікаві речі власноруч.

Міжнародний день джазу. Унікальний музичний стиль, заснований на імпровізації, який виник в США в часи рабовласництва, отримав назву «джаз». Глибоке коріння його полягає в музичних і культурних традиціях африканського континенту, але значний вплив на формування джазу здійснила й європейська музика. Оскільки джаз з’явився в середовищі безправних рабів, він і досі вважається музикою, що символізує свободу, рівні можливості та боротьбу проти несправедливості й пригнічення. Ініціатива проведення свята, присвяченого цьому музичному стилю, належить американському джазовому піаністу та композитору Хербі Хенкоку, а в 2011 році, згідно з офіційним рішенням ЮНЕСКО, 30 квітня було оголошено Міжнародним днем джазу.

Всесвітній день мобільності та доступності відзначається кожного року 30 квітня.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору