Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломияни просять перенести небезпечний перехід по вул. Міцкевича

Кілька днів тому в Коломиї трапилась аварія, в якій загинув пішохід. Чоловіка збила автівка на пішохідному переході на вул. Адама Міцкевича біля перехрестя з вул. Родини Кузьми. Коломияни скаржаться, що цей перехід є небезпечним і пропонують перенести його в інше місце.

Детальніше розповідає Інформатор.

Даний пішохідний перехід є нерегульованим і знаходиться біля перехрестя з обмеженою оглядовістю. Мешканцям вкрай складно перейти дорогу, адже через глухий поворот та капличку важко побачити автомобілі, які рухаються з вул. Родини Кузьми по головній дорозі. Водночас водіям не видно людини, яка стоїть на пішохідному переході з цього боку. Місцеві мешканці зазначають, що ця ділянка дороги є небезпечною для всіх учасників дорожнього руху і просять коломийську владу забезпечити перенесення переходу в інше місце.

Фото із допису Viktorija Yablonska Povshanuk

Активісти минулого року вже зверталися до влади міста із проханням перенести пішохідний перехід по вул. Адама Міцкевича. Комісія з безпеки дорожнього руху виконавчого комітету Коломийської міської ради відповіла, що перенесення даного пішохідного переходу є недоцільним, так як про його влаштування зверталися мешканці прилеглих вулиць.

У квітня 2023 року коломияни знову звернулися і запропонували облаштувати додатковий перехід за 50 м від цього (навпроти старого дуба). Комісія у відповіді повідомила, що таке перенесення даного переходу на 5о м правіше не можливе, так як суперечить чинним нормам та правилам.

Однак, розглядається питання зміни організації дорожнього руху на даному перехресті. На цій ділянці хочуть влаштувати кільцеву розв’язку, що потягне за собою зміну засобів регулювання та безпеки дорожнього руху.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Ольга Пукавчук

Нагору